S*Agoros är diplomerad uppfödare inom SVERAK

Kattköp


Att köpa katt är ett stort och viktigt beslut. En kattunge säljer sig själv genom att vara en bedårande liten varelse men katten ska ha sina behov tillgodosedda med omsorg och kärlek hela sin livstid. Ägarens intresse i katten ska ge samma goda liv från början till slut. Kanske får du ha din vän i 15-20 år.

Agoros kattungar säljs till rätt köpare. Inga tvivel får finnas att kattungen ska få ett bra hem. Man kan reservera en kattunge innan man gör ett personligt besök och tinga den i samband med att man kommer och hälsar på och tittar på kattungen. Säljaren har rätten att avråda köp om det finns skäl. Lusten att skaffa en kattunge får inte bli något förhastat.

För att sålla bort oseriösa köpare, erläggs en handpenning när kattungen tingas. Tingningsavgiften räknas sedan av vid köp. Om köparen skulle ångra sig återbetalas den inte.

Den personliga kontakten och besök för att titta på katterna är en viktig del i kattköpet och den kontakt vi har via mail eller telefonsamtal ska bygga upp ett ömsesidigt förtroende som är viktigt för båda parter. En köpare kan räkna med råd och hjälp hela kattens livstid och förhoppningsvis kan vi utveckla en ömsesidig trivsam kontakt. Förtroendet mellan köpare och säljare är oerhört viktigt.

S*Agoros har kattens bästa som fokus från första stund därför krävs kastrering av katten vid lämplig ålder, i bästa samförstånd går vi igenom varför när kattungen tingas. Ska katten användas i avel gäller andra regler bland annat att köparen har ett stamnamn. Vi pratar igenom allt när ett köp är aktuellt.

Agoros kattungar säljs endast som innekatter där utevistelse sker kontrollerat i rastgård eller på promenad i koppel. Man får komma ihåg att katten är ett rovdjur i grunden och när jaktinstinkten tar över finns ingen spärr. En balkong kan innebära döden.

Att leva med en långhårskatt innebär pälsvård men den är ändå inte alls så omfattande som många tror. Pälsen behöver skötas kontinuerligt även om Chinchillapersern har en förhållandevis lättsam päls. Därför krävs att ägaren tycker att det är roligt och har ett intresse i att pyssla med både badning och kamning. Sköts pälsen blir det ett nöje att göra katten fin och den dagliga vården blir enkel och inte alls tidskrävande. Dessutom får man en gosig stund med katten som uppskattas!

En kattunge från Agoros ska vara minst veterinärvårdsförsäkrad från överlåtandet och hela sin livstid.

En oförsäkrad katt har en osäker livssituation. Vi skriver tillsammans försäkringsansökan när kattungen hämtas.

Köper du en kattunge från Agoros har du support så länge du önskar och jag hjälper dig på alla sätt jag kan och om jag själv inte kan svaret på dina frågor kan jag hjälpa dig att ta reda på svar.Försäljning av kattunge sker enligt Sverak:s regler och Konsumentköplagens riktlinjer.


Köper du en kattunge från Agoros är den:

  • Minst 12 veckor när du hämtar den
  • Registrerad i Sverak
  • Veterinärbesiktad
  • Fullvaccinerad
  • Avmaskad
  • Id märkt med chip
  • Dolda fel - försäkrad