Det blev en djupdykning

17.11.2017

Det blev ett långt uppehåll här i bloggen. Luften gick ur mig efter alla turer med läkare, smärta och resor kors och tvärs i landet. När det blir för mycket svårigheter i tillvaron så klarar man bara det mest nödvändiga och då har uppdateringarna fått vänta. Jag har absolut inte orkat. Nu har jag i alla fall hamnat i en operationskö där det är 8 mån väntetid men kan kanske använda mig av den sk vårdgarantin som ger mig rätt att resa till annat sjukhus och som det ser ut just nu så kan jag få hjälp i Stockholm inom 3 mån. Allt strul har gjort att både Belizza och Gloria fått löpa utan parningar. Jag vill självklart känna att jag kan ta hand om en kull men gissa om jag längtar. När det ordnat sig och jag kan se framåt ska det paras!

Sommaren drog förbi utan att lämna några varma minnen. Vi här har enligt statistiken haft 5 dagar med temperatur med två siffror. Min trädgård var vacker och jag kunde njuta av att se det växa men avsaknaden av värme försenade allt. Mina grönsaker blev fina förutom Zuccinin som inte ville alls, det blev två frukter på fem plantor. Insekterna spelar en stor roll för alla växter och är det kyligt blir det för få flygare. 

Hösten har varit fin med soliga dagar och skön luft. Det gick alldeles utmärkt att köpa både svamp och bär så frysen är full fastän jag inte kunnat plocka något själv. Jag gillar hösten. Förr kunde jag känna en sorg när sommaren var över men nu har jag mitt uterum som ger en förlängning, jag har haft dörren öppen och kunnat ha en "utekänsla" länge. Katterna har bott därute tills bara för några veckor sedan och kryddorna har gett skörd länge. Katterna har fått vara ute på gräsmattan nu på höstkanten och har visat ren lycka genom att rusa runt i hundra knyck. Dom har skött sig men jag lämnar dom inte för en minut, då kanske lyckan tar överhanden och nån smiter. Några gånger tog jag en kopp kaffe vid utebordet och katterna kom och vilade i dom lediga stolarna en stund för att hålla mig sällskap. Mys på hög nivå! Nu är det lata dagar i värmen inomhus och en liten stund i uterummet är kul men inte länge...

Snart är det advent, den här vackra tiden som lyser upp. Till första advent lovade jag barnbarnen att vi skulle ha pepparkaksbak, ett sånt löfte är inte svårt att hålla!