Våren är här....äntligen!

17.04.2017

Tiden efter att Isadora och Isolde flyttat blev både trist (för mig) och ett steg i naturens riktning. Katterna och då mamma Katt särskilt kände att det äntligen blev lugn och ro igen. Visst, två små livliga kattungar som är ständigt hungriga tar plats och ingen vuxen katt hinner ta mattes knä utan ungarna tar för sig först. Dom vuxna är kloka och lämnar plats för dom små därför är det skönt för dom att få friheten tillbaka att göra som man vill. Efter 12 veckor har både Belizza och nu Gloria varit helt nöjda över att ungarna flyttat hemifrån och aldrig visat några tråkiga miner, ungdomar är jobbiga ser dom ut att tycka ;-)) Nu har livet helt återgått till den vanliga och alla kattungesaker är lagda i förrådet tills nästa kull.

Vårljuset kom sakta men säkert och jag tror det är vad jag mest värdesätter med sommarhalvåret. Värmen älskar jag men det är trots allt så korta perioder och man vet aldrig när den kommer men ljuset kan man vara säker på. Vi har öppnat till uterummet, Tomatplantorna är avhärdade och åker ut och in för att vara inne på nätterna. Vi hade -8 i morse och ingen värme än enligt prognoserna så det är plantor ut och plantor in länge än! För att hinna njuta av blommor och växtlighet den korta säsong vi har måste jag förbereda så att allt hinner starta i god tid. Fröer är på gång och mera ska fördrivas. Det är jätteroligt!

Ny remiss är skriven till Ängelholm och ny MR-röntgen är gjord så nu väntar jag igen på nytt besked. Denna väntan känns evinnerlig, som tur är har jag sysselsättning men förmågan att gå är dålig så jag hoppas ju att det ska bli nån förändring inom ett halvår. Tidigare har jag hoppats på att kunna gå en höstpromenad i skogen men har flyttat fram mina drömmar på obestämd tid. Varje dag har nya möjligheter och nåt bra vill jag göra av dagarna som står till buds, en dag går och en vecka, en månad och nu har det gått 4 år av stök med kroppen och vården så nu får det bli sommar med allt skönt det innebär så tar jag det andra när det blir!  Vi mår som prinsar och prinsessor tillsammans, fyrbenta och tvåbenta!!