Våren kom och gästade kort

09.05.2017

När jag bar ut lådan med en skog av blommande tomatplantor till uterummet snöade det för fullt på förmiddagen. Igår kväll bäddade jag om Forsythian och täckte också Björnbärsbusken ordentligt liksom Kaprifolen som just visat sina små blad. Den har inte blommat ännu så jag hoppas få snusa in den ljuvliga doften senare i sommar om den inte fryser förstås... I natt ska det bli kallt igen, ner till minus 5 men sedan är vi lovade en vändning mot det varmare.

Odlingslusten tar överhand så en sålåda med Blomsterbönor är på väg mot himmelen och behöver komma ifrån den varma innetemperaturen men det gror i alla fall för fullt ;-))

Missarna är ute i kattgården när vädret tillåter och dom har lyxen att själva bestämma. Det sitter mängder av småfåglar i häcken just intill och sjunger av hjärtans lust till katternas glädje. Med blicken riktad mot stängslet och fåglarna sitter katterna blickstilla långa stunder. När det torkar upp ska husse Anders bygga ett nytt klösträd och designen finns klar i hans huvud. Det blir spännande. 

Nya rapporter har kommit från ägarna till Isadora och Isolde, det är jätteroligt att höra hur dom har det. Isadora är bästa kompis nu med Nelly, den lilla Tibetaska Terriern och dom både leker och myser tillsammans. Ibland får Nelly gå ut för rastning och Isadora får vänta inne. Missnöjd sitter hon då i fönstret och skriker och drar med tassarna över rutan, då är livet orättvist tycker hon! Men familjen är glada i sin lilla Persertjej och hon har det så bra.

Isolde lever livet med sin matte och är på äventyr i skogen eller på utflykt vid sjön. Dom hittar på många roliga saker och har alltid nya upptåg på gång. Det ska nog bli bilder på I-flickorna här på hemsidan snart för vackrare Chinchilla flickor kan man inte hitta och när dessutom dom nya hemmen är som högsta vinsten måste man dela med sig.

Nu väntar vi på en gnutta värme. Dagsljuset kan vi glädjas åt och det är verkligen nåt som man längtar efter när vintern varit lång och mörk. Ljuset kommer alltid men värmen vet man inte om man får så vi hoppas att vantarna kan läggas på hyllan snart och plantorna kan få stanna i uterummet på natten. I kylskåpet står också en påse jord med Ramslök....den ska i jorden....skulle ha varit planterad för länge sen och till helgen då ska den omsorgsfullt planteras. Det blir kanske med ett täcke fiberväv över! ;-))