Vart tog sommaren vägen?

14.07.2017

Vi har nått en bra bit in i juli och den efterlängtade sommaren har inte visat sig med mera än några dagars värme. Här i Jämtland har temperaturen legat kring blygsamma 5-10 grader på morgonen så den varma tröjan har åkt på direkt. Växtligheten har fått gott om regn så allt är grönt och vackert, blomsterängarna står i full prakt med Prästkragar och allt naturens vilda flora bjuder på så ögat kan njuta. Min trädgård är min stora glädje och där går det bra! Efter första omgångens förfrysta Blomsterbönor och Squashplantor har andra omgången tagit sig och stora Squash är nu skördefärdiga. Sockerärtorna har börjat ge små baljor så snart kan man provsmaka. Blomsterfröna hade dålig grobarhet så jag har kompletterat med en ny försådd, det blir alltid en överraskning när rabatten med ett-åringar börjar blomma. I mitt uterum har jag stora mogna Tomater som ska avnjutas och flera Gurkor har jag skördat. Härliga örter ligger på tork och ska bli till eget örtsalt, det blir spännande.

Katterna är i uterummet och kattgården faktiskt i ur och skur. Ibland ser dom förskräckliga ut blöta och eländiga men dom bestämmer själva. Pälsarna torkar och det är inga som helst problem. Den nya hyllan under det höga fönstret gör att jakten funkar superbra, där finns alltid flugor av olika slag och  man kan sitta där högt upp bara för att spana också. Uterummet och kattgården är guld värt. 

I mitten av augusti ska jag till Ängelholm för ett läkarbesök hos en specialist på bäckenleder. Då får jag troligtvis klarhet i om jag kan bli hjälpt av en operation. Det känns som en lättnad att äntligen få träffa den här läkaren och det får inte bli nåt krångel som gör att det skjuts på framtiden eller inte blir av, det får bara inte hända. 

Vi är mitt i den ljusa vackra sommaren och vi ska se med positiva ögon att ljuset laddar oss med D-vitamin, vi kan njuta av mycket trots att värmen inte nått oss ännu och det kommer värme det är jag säker på. Både augusti och september kan vara ljuvliga månader!